pondělí 19. prosince 2016

4. adventní neděle

Někde jsem četla pěkný citát o tom, jak je to s úklidem, když jsou malé děti...  Je to prý jako jíst sušenky a přitom si čistit zuby! Tak pod to se podepisuji! :-) Jasně, o vygruntovaném bytě vánoce jistě nejsou, ale pro mě - uklizeno v domě znamená uklizeno na duši, a o vánocích kor! :-))
A i když se kluky snažíme zapojovat..., jde to ztuha! Taky nevím, jestli je úplně správné ještě ve dvanácti loupat jim mandarinky, zapínat bundu ke krku, sbírat ponožky z pod postele, připomínat jim, aby se napili, házeli slipy do koše... Pocity velké pýchy nad svými dětmi s pocity marnivosti se ve mně střídají... Ale nerouhám se, snažím se pochopit, že přesně tak jako to je, to má asi být! :-))
Těšíme se na vánoce! A ještě předtím si dáme jednu předvánoční Vojtíškovu oslavu!
Nachystali jsme ozdoby na stromeček, kluci BYLI pro stromečky, dokonce i Terezka bude mít v pokojíčku svůj vlastní. Mě přestaly konečně bolet zuby!
Taky jsme se prošli vánočním Havířovem, dali po medovině, a salát v Labužníku vyhodnotili jako nejsvětlejší okamžik celého nápadu! :-) 
Užili jsme si sněhu a ledu na Prašivé. Terezka, tak jak roste, stále intenzivněji prožívá vycpaného medvěda tam... a kluci stále intenzivněji odmítají tyhle procházky TAM s námi absolvovat :-)
Už nám (holkám) v předstihu vykvetla barborka! :-)
A taky finišujeme se sledováním Humberťáka. Ten seriál je na jedničku s hvězdičkou!

PS: A tak si advent, hezky, plyne...
PS2: ...obrázky budou :-)


 












Žádné komentáře:

Okomentovat