sobota 4. června 2016

Brouk v hlavě

Trvat na svém, anebo se nechat uprosit?? Chodíme tam už čtvrtým rokem, proklimbala jsem tam už pekných pár desítek minut, utíkala kvůli ní z práce, sedím tam s ním téměř každou hodinu. Moje pocity jsou smíšené, už nechce...
Přiznám se, já chci! Aby kluci uměli hrát na nějaký hudební nástroj. Podle mě je to skoro povinná výbava, něco navíc, velká devíza do života... Já neumím na nic a trochu mě to mrzí. Ale o tom to není!
O kytaře a Vojtíkovi je řeč :-). Chce s ní skoncovat, nadobro!! :-( Nemá ji rád, nesnáší nauku, pitomá kytara :-). Ani ji vlastně nevlastní, prý na co... prý stejně nikdy hrát nebude. A tak ji celoročně pronajímáme, ale to je vedlejší.
My tvrdíme, učitel tvrdí, všichni tvrdíme - hloupé roky, vydržet!
A jednou, Vojti, jednou, nám fakt poděkuješ!!! Anebo druhá varianta - vyčteš... proč jste mě nepřinutili!!! Ach jo. Takže je to jasné, z toho pohledu vítězí tvrdý nátlak a pevná ruka nás rodičů! Deset minut denně, aspoň čtyři dny v týdnu, prosím. Ale když on taky prosí! Prosí skoro na kolena, kytaru vrátit a zapomenout :-).

PS: Přitom je frajer! :-) A hlavně, vypadá u toho fakt jako frajer :-) a fakt umí, když chce! No, a on právě nechce........ tak broučku, co s Tebou???


 

 
 
 
JJJ

 

6 komentářů:

  1. Jani, objevila jsem tenhle blog až nyní a po přečtení tohoto článku musím napsat. mně naši nutili chodit hrát na harmoniku. prvně dva roky do nauky a pak hraní. koupili mi takovou malou, hezkou červenou, tahala jsem ji tam a zpět, dvakrát týdně. pan učitel byl starý pán, pořád jedl Club sušenky, jak jsem to nesnášela. chodila jsem tam 4 roky. pak jsem se sekla a řekla dost a hrála špatně abych už nemusela. dostala jsem nedostatečnou a konec. dnes, je to už skoro 40 let mě to mrzí. jak moc bych chtěla umět hrát, někde zahrát někomu jen tak pro radost a pro to, že to člověk umí.
    a jestli mě čte Vojtík, Vojto, na hru na kytaru se tak skvěle balí holky. a jak je to pak příjemné si jen tak posedět, zahrát, zazpívat.
    Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, moc děkuji za milý komentář... :-)
      Je to přesně, jak píšeš! Jeho možná právě trápí nejvíce ta nauka, už jsme i diskutovali možnost nechodit do lidovky, ale třeba jen do kurzu, kde nauka nebude. Každopádně hned tvá slova Vojtíkovi podsunu :-) Krásný den, Jana

      Vymazat
    2. Víš, já jsem se teď na nějaké oslavě potkala s paní, které už skoro 70 a ona se před cca 5 lety začala učit na harmoniku hrát. a říkala, že dřív taky nechtěla a teď to dělá jen tak, sama pro sebe, protože chce. a já jsem si řekla, že jsem byla tenkrát pitomá. úplně jsem jí to záviděla (samože v dobrém).
      tak jo, zkus to ještě malinko.
      Majka

      Vymazat
    3. :-) Ale já tak dlouho čekat nechci :-)))
      Tož tedy uvidíme... Zatím je to 80:20 (kytary v neprospěch :-()
      Děkuju!
      Jana

      Vymazat